Motum AB vokser i det norske markedet gjennom oppkjøp av Uniheis AS. For 35 år siden var Uniheis AS de første til å installere Mitsubishi heiser i det norske markedet. Nå finnes det høykvalitets heiser med varemerket Mitsubishi både i Norge og Danmark, installert av Uniheis.

Motum konsernet har vært eiet av Mitsubishi Electric siden 2022, og Uniheis sin ekspertise på Mitsubishi heiser muliggjør en raskere kompetanseoverføring. Motum har vært aktive i det norske markedet gjennom Motum AS siden 2017.

Uniheis ble grunnlagt i 1985 og har 8 ansatte. I 1986 var de det første heisselskapet i Norge som installerte heiser fra Asia, og mange flere Mitsubishi heiser har det blitt siden da.

Oppkjøpet av Uniheis er en del av Motums strategi om å gi et enda bredere tilbud innen heiser og rulletrapper i det norske markedet.

«Uniheis vil utgjøre en nøkkelrolle i Motums fremtidige utvikling og ekspansjon. Erfaringen og ekspertisen som finnes i Uniheis gjør det mulig for oss å akselerere kunnskapsoverføringen, og dermed kan Motum tilby Mitsubishiprodukter også til våre svenske kunder, sier Fredrik Eliasson, konsernsjef for Motum AB.

Jørn Apeland er administrerende direktør i Uniheis og har jobbet i selskapet siden 1986. Sammen med et team av eksperter på Mitsubishi heiser er de alene i det norske markedet om å tilby Mitsubishis heiser av høy kvalitet til sine kunder.

– I over 35 år har vi jobbet med Mitsubishi som leverandør og har hatt fokus på kvalitet. Vi har vært alene i markedet med dette tilbudet, og endelig får vi trekkraft til å nå ut til enda flere med våre produkter og tjenester. Vi er veldig glad for våre nye norske og svenske kolleger, og ser frem til å dele kunnskap mellom selskapene fremover, sier Jørn Apeland, administrerende direktør i Uniheis AS.

Motum AS ble etablert i Norge i 2017 og har posisjonert seg som en kvalitetsleverandør med fokus på modernisering og installasjon av nye heiser.

– Oppkjøpet av Uniheis med deres høykvalitetsprodukter fra Mitsubishi passer godt inn i vår strategi. Dette gir styrke til merkevaren vår, og bidrar til at våre kunder får tilgang til et enda bredere produktspekter, sier Kyrre Sagen, administrerende direktør i Motum AS i Norge, som ønsker sine nye kolleger velkommen i Oslo.

Overtakelsen av Uniheis trer i kraft den 28/4 2023.

For ytterligere informasjon kontakt

Jørn Apeland, Daglig leder Uniheis jorn@uniheis.no
Fredrik Eliasson, Konsernsjef for Motum AB fredrik.eliasson@motum.se
Vendela Dellner, Marknadssjef for Motum AB vendela.dellner@motum.se

Om Motum Motum er Norge og Sveriges største uavhengige heis- og portleverandør. Vi er spesialister på installasjon, modernisering, service og reparasjon av heiser og porter. Konsernet omfatter: Hisscentralen, Hissgruppen, ITK, Motum Hiss Blekinge, Motum Hiss Skåne, Motum Port, Nordisk Hiss, Nordisk Hiss i Värmland, Roslagens Hiss, Uppsala Lyftservice, Vinga Hiss, Östgöta Portservice, Motum AS og Uniheis. Samen er vi rundt 370 ansatte og omsetter for cirka 850 millioner kroner.

Nedan kan du ta del av pressmeddelandet på svenska eller engelska

Press release – Motum AB acquires Uniheis AS and strengthens its position in Norway Motum AB

Pressmeddelande – Motum AB stärker sin position i Norge genom förvärv av Uniheis AS