Motum utvider tilgjengeligheten til historiske Scandic Holmenkollen Park

Scandic Holmenkollen Park Hotel ligger i et av Norges og Oslos mest ikoniske og kulturrike områder. Etter en omfattende renovering har det populære hotellet blitt mer tilgjengelig takket være en bærekraftig heisløsning levert av Hydroware og Motum AS. I moderne kontrast til sine historiske omgivelser fremhever heisen de anerkjente elementene i det gamle sanatoriet, også kalt Dragebygget, der den er installert. 

129 år gammel historie og kultur gjenlyder fra toppen av Holmenkollen når nyrenoverte Scandic Holmenkollen Park Hotel har gjenåpnet etter 15 måneders omfattende renovering. Et sted kjent for sin rike kultur og for å være en av Norges mest besøkte turistattraksjoner, krever mye oppmerksomhet på bygningens estetikk. Dragebygget, bygget i ikonisk norsk dragestil, har fungert som et toppmøte for kjente besøkende, kultur og historie i over et århundre. For å sikre hotellets tilgjengelighet, huser Dragebygget nå en moderne heisløsning levert av Hydroware og Motum AS. Når man bestemte seg for det generelle utseendet til installasjonen, la alle involverte parter omsorg og oppmerksomhet i designvalgene for å få heisen til å være en ekte del av bygget.

En ekstra dimensjon 

En av de viktigste faktorene å vurdere når man skal installere en ny heis i en gammel bygning er plasseringen. For Camilla Aasgaard, arkitekt i Mellbye Arkitektur Interiør, viste ett alternativ seg for å være det uovertrufne alternativet både når det gjelder funksjonalitet og design.

  • Mange ulike plasseringer ble vurdert når man skulle finne den beste plasseringen av heisen, bemerker Camilla. Den ubestridte og beste plasseringen viste seg å være i det allerede eksisterende trapperommet. Heisen er tilgjengelig fra Kongeinngangen fra gårdsplassen og betjener alle tre hotelletasjene og vinkjelleren.

Den moderne kontrasten brukes til å trekke oppmerksomheten til den opprinnelige tømmerkonstruksjonen og det var viktig at dette utrykket ikke ble forstyrret. En løsning som gjør at besøkende fra hele verden får mulighet til å oppleve det unike hotellet.

Storslått historisk interiør kombinert med moderne funksjonalitet

Bærekraftig harmoni 

Å få til en bærekraftig skreddersydd løsning for Scandic Holmenkollen Park Hotel viste seg til tider utfordrende, ettersom det nye elementet måtte ta hensyn til det fysiske miljøet. Prosjektet krevde kreativitet og kunnskap fra både Hydroware og Motum, som er eksperter på komplekse heisprosjekter. Takket være de involvertes kompetanse og kreativitet står den endelige løsningen nå som en perle i hjertet av bygget. Den modulbaserte heissjakten med heisen sikrer at heisen er blitt en naturlig del av Dragebygget. 

Den tidløse og bærekraftige identiteten til heisdesignet, gjenspeiler perfekt den øvrige omfattende renovering av hotellet som har pågått i 15 måneder. Når det gjelder bærekraft, har ingen stein stått uvendt. 100 prosent fornybar energi, miljømerkede produkter og fravær av engangsartikler er noe av det som er gjort for å sikre et miljøprodukt. Bygget oppfyller dessuten BREEAM-NOR, Norges fremste miljøsertifisering for bygg. Kyrre Sagen, CEO/ Motum AS, mener valget av heis ivaretar alle elementer i totalprosjektets strategi med tanke på miljø, bærekraft, design og kvalitet. 

 

  • Det ligger til vårt DNA i Motum AS at vi søker utfordrende prosjekter og ikke bare leverer standardheiser. Vi er privilegerte ved at vi ofte blir spurt av kunder som har spesielle krav både når det kommer til løsninger, design og kvalitet. I Dragebygget er vi utfordret på mange måter, planleggingen sammen med kundens rådgivere og med Hydroware er fylt med detaljer i dette spesielle og raffinerte miljøet, men også planlegging for en effektiv installasjon. Jeg er stolt av Motum-teamet som har gjort en ekstraordinær jobb og resultatet har blitt enestående.

Mikkel Vangsgaard, som representerer eierne av hotellet Eiendomsspar og Rica Eiendom, er svært fornøyd med den endelige løsningen og for det dedikerte arbeidet som er lagt ned fra alle involverte parter.  

  • Vi er veldig fornøyde med installasjonen og alt arbeidet som er lagt ned, sier Mikkel Vangsgaard. Alle involverte har vist hensyn til både funksjonalitet og uttrykk, samt heisens betydelige rolle i et gammelt og viktig trapperom. Dragebygget og dets arkitektur har blitt håndtert med respekt – både med tanke på det fysiske arbeidet som er utført, men også valgt utforming og detaljer rundt heisen og dens konstruksjon. Ikke bare gir heisen en avgjørende funksjonalitet for hotellet, men den tilbyr også en interessant vertikal reise gjennom trappeoppgangen. 

Fler nyheter